Träning


Fick hem boken "Släpp kontrollen lös" igår, kollat igenom den lite grann och det verkar finnas en hel del intressant i den. Som bäst försöker jag träna under fart och fläng och hålla Teddie under sin stresströskel. Och försöker träna bort hoppandet genom att han måste sätta/lägga sig eller erbjuda annat lugnt beteende för att få belöning på något sätt, även när jag busar och har mig, tidigare har han jagat upp sig och börjat hoppa och ha sig när man springer för mycket elelr om jag ti.ex börjat hoppa och ha mig, men det här verkar ju funka fint och kommer förhoppningsvis hjälpa till att höja stresströskeln!

Träning & Bus

Har börjat träna mer passivitet med Teddie, han behöver kunna slappna av mer i livliga/stressiga miljöer. Har börjat gå till stan oftare och träna moment samt passivitet, de har tagit bort snön från Mässplanen nu också så kanske blir att börja gå dit och träna nu, utställningsträningarna som ordnas här i stan kommer hållas där några gånger, tror vi skall åka med på dem också. Har även beställt hem boken "Släpp kontrollen lös" som jag tror vi kommer ha nytta av! Här överst tränar vi på något som jag såg från R+hundskola som jag gjort om lite till en egen grejj, Teddie brukar kunna jaga upp sig när man kampar med en leksak i trännigshallen bland alla hundar och börja hoppa upp och försöka nafsa tag i leksaken, istället skall han erbjuda ett lugnt beteende för att få möjlighet att leka pånytt!


Läsvärt

Att träna bort rädsla och aggressioner utan korrigeringar

Intressant och läsvärd artikel av R+hundskola om träning av rädda hundar. Förhoppningsvis kommer "metoder" som denna leda till en positiv utveckling av hundträning och hundtänk i dagens samhälle.

Promenad i vårvädretHerr svartskägg ♥

Måndagsbus ♥


PutsklipptIdag var det klippdags för Teddie igen, pälsen växte mycket snabbt denna gång och han hade blivit så otroligt ullig, massor med underull bara som stack upp ovanför den vanliga pälsen. Blev väl lite bättre nu, men något ullig är han fortfarande, någon med några idéer eller tips angående detta? Ett tovskär har jag iallafall köpt, så lätt det gick att dra ut tovor och reda ut pälsen innan klippning och duschning!

Mars månad
Massor av snö har vi kvar på bakgården än, snöhögar finns överallt fortfarande men lite varmare har det blivit iallafall, förhoppningsvis är våren påväg! Klottigt blir det hursomhelst efter varje promenad, smuts ända upp till magen så Teddie får ställa sig i duschen och spola av sig smutsen efter varje tur. Någon annan som längtar efter vår och sommar?

Vi testar ställandet

Idag har vi testat på ställandet utomhus för första gången och det verkar som om det kommer funka galant i fortsättningen! Nu gäller det bara att träna vidare och få honom att stanna direkt de gånger han inte gör det. Kom på var felet låg, jag hade inte tränat "stå" i position. Mer träning nu bara så kommer det säkert bli bra och vi kan börja finslipa och sätta ihop alla moment inför tävlingssäsongen!


Ställande under gång?


"Hihihi, åå så skojigt!"

Nu behöver jag tips om inlärning av ställande under gång, verkar inte få det att funka på rätt sätt och behöver nya ideer på inlärning, har lite egna funderingar men vill höra på vilket sätt ni lärt in ställande under gång i tävlingslydnaden(lk1)

Så, vilken metod använde ni?

SöndagIdag har vi varit på en tur till stan, gick in till stan med Teddie mitt på dan idag, gick runt och tränade även lite lydnadsmoment mitt i stan, gick riktigt bra faktiskt, fin skötte han sig också, inte så mycket folk som det brukade vara där idag men iallafall. Så småningom kanske snön på mässplanen börjar smälta så vi kan gå dit och träna också, perfekt plan att träna på mitt bland massvis med störningar.

Träningsfilm


Mera target


Testade lite mera targetträning, denna gång med en musmatta, Teddie verkar tycka det är roligt, kommer nog börja lära in "rutan" redan ändå, som en kul grejj iallafall och ifall det nu skulle råka sig att vi når segrarklassen(lydnadsklass 3) innan vi byter över till att satsa på någon annan sport.

Fäboda
Har nyss varit ner till Fäboda på en liten foto och promenadtur, oj så skojigt tyckte Teddie som fick komma med! Soligt och fint väder, många ute vid Fäboda idag, skidare, snöskoteråkare och de som gick till fots, även några hundar såg vi.

Utställningsträning


Vi kommer troligen ändå testa på utställning en gång iallafall, i sommar ordnas det ju som vanligt utställning i Karleby och vi kommer då eventuellt anmäla oss till den, hur det går vet jag ju inte, men vill iallafall komma åt kritiken!