Träningsfilm

Har ju en långzoomare som jag använde innan jag skaffade mig en systemkamera så med hjälp av den har jag idag fixat ihop en liten blandad träningsfilm. Agilityn blev lite halvrörig eftersom jag fick improvisera hinderföljden men den får lov att duga. Vad tycks? :)


Blogguppdatering och godnatt!

~ Trött vovve och tvångspussande av husse ~

 

Eftersom min kamera är på reparation just nu kommer bloggen vara lite mer stillastående ungefär en vecka framöver, har iallafall inga nya bilder att bidra med just nu så får se hur det blir undertiden. Just nu kör vi på med lydnadsträningen som vanligt samt lite agilityträning och slalomen börjar falla på plats. Håller också på att leta efter en passande nomesele(dragsele) till Teddie, skall börja med pulka- och skidtolkning i vinter så nu väntar vi bara på snön! Mer uppdatering så fort som möjligt, men nu säger Teddie godnatt för ikväll.


Mr. modell

Såhär ser Teddie ut just nu, 14 månader, lillkillen håller på att bli en stor och stilig herreman! :)

Torsdag

Har just varit ute på en liten fototur med Teddie och nu skall vi slappa lite innan vi åker iväg på tävlingslydnadskurs, länge sen sist, har regnat jättelänge nu så det har inte blivit av, men nu är det fint och soligt ute så idag skall det tränas!

Utställningsträning

Idag är det regnigt ute igen(som vanligt då), så vi pysslar på med lite inomhusaktivering då istället. Har utställningstränat lite grann, skall ju ställa ut honom i juli i Karleby nästa år, dags att börja träna i tid! Var just inne och kollade på Finska kennelklubbens hemsida och såg att de har 2 utställningar i Uleåborg nästa år, en vanlig och en Lagottoutställning, ifall vi har tid kanske vi åker dit nästa år och ställer ut, annars får det bli 2013.


Slalomträning

 

Håller på att bli mer och mer intresserad av agility. Så nu har vi fixat fram slalom på baksidan, håller på att träna in det som bäst, kör med 2x2 metoden och hittils går det finfint! Så småningom skall jag lägga till fler pinnar och minska avstånden, han fattar väldigt snabbt så det borde inte ta lång tid tills vi kommer så långt. Så nu har vi slalom och hinder är enkelt att fixa själv hemma, men en tunnel vore allt något, nån som har nån idé om hur man bygger en egen tunnel?


Mr. pudel

Nu har vi just kommit hem från Öja, där vi lämnade honom för klippning, och så här se gossebarnet ut nudå! Lite tovig som han var så var det nog allt dags för en ordentlig (ned)klippning, en helt ny hund har vi fått hem!

Vi testar klossträning


Här testar vi lite klossträning och bakbenskontroll. Har inte tränat det särskilt mycket och inte på länge så det kan se lite rörigt ut, men det får duga!

Söndag

Idag gick jag med Teddie på en långpromenad till Jimmys och hälsade på, det tyckte han var en rolig omväxling. Hade tänkt att han skulle fått träffa deras mellanpudel Pepita men de va påväg till villan med hundarna, så det får väl bli en annan gång, han fick nöja sig med att träffa Jimmy bara istället. Och just har jag rätt ut lite tovor på Teddie, läste på en kennels hemsida att man skall väta pälsen efter tovutredning så att tovorna inte skall komma tillbaka hela tiden, och det funkar ju, tänk att jag inte kommit på det förut! Men nu i veckan kommer vi åka till en riktig hundfrisör så han blir ordentligt klippt och tovfri, får se hur han ser ut efter det då.