Ny frisyr!

Nu var det ett tag sedan Teddie blev klippt, så långhårig han hunnit bli, vädret här har plötsligt tagit en stor vändning och vi har fått det riktigt hett igen, stackarn ville inte alls orka idag, var inne i stan och tog en promenad, fick bära honom den sista biten till bilen. Så nu var det allt dags att bli av med lite päls!

Lagottobus!

Idag har vi varit till Fäboda och hälsat på en familj med Lagotto från Schweiz som är här i Finland och hälsar på, urskoj tyckte Teddie, full fräs, gissa vem som är trött ikväll?

Kvällsbus!

 

NeonTeddie

Var till Tuuri igår och fyndade lite, sånt jättestort utbud på hundsaker hade de inte men hittade iallafall en leksak (som massakerats för länge sedan redan!) och en till sele åt Teddie, med reflexer och svart-neon, nu syns vi verkligen när vi är ute!

*

 

Något att tänka på..

Döden i knuten: så förgiftar vi våra hundar utan att veta om det..

Långhårig filur

Påbörjad (grov)klippning av Wheaten.
Dagens projekt, en Wheaten kille som kom hit idag för en ordentlig klippning, massa tjock päls skulle bort, kan säga att det blev stor skillnad efteråt!

Putsklippning

Söta lilla unghunds-Dvärgschnauzern Theo var hit idag för lite upputsning, så mysig liten vovve!

Kvällsträning!

Nu har vi nyss varit iväg och tränat rallylydnad i en timme, planen vi använde förra veckan är verkligen bra, stor och rymlig, bra underlag, skuggig och tom, helt fritt från annat folk, som gjord för hundträningar!

Lördag!

Träningarna i torsdags gick bra, inte så många som hade möjlighet att komma just den dagen men 5 stycken blev vi iallafall! Ställde upp 2 rallybanor som vi gick och sedan var det några som också tränade tävlingslydnad bredvid. Fler gånger lär det bli och då säkert mera folk. Imorgon blir det gemensam hundpromenad och bad för hundarnas del. Måndag kommer vi antagligen åka med på en tränares vardagslydnadsträningar men istället träna rallylydnad bredvid, tisdag rallylydnadsträningar i grannstaden och på torsdag igen mina träningar.

Träningar ikväll!

Ikväll drar vi igång första träningstillfället med inriktning på främst rallylydnad, men även lite tävlingslydnad. Blir spännande att se hur många vi blir, verkar finnas folk som är nyfikna, som inte känner till sporten och vill komma och prova på rallylydnad. Skyltfixning pågång just nu också, vi måste ju nog ändå ha någotsånär okej utrustning!

Rallylydnad kommer bli officiell sport!

Sökt lite mer och hittat en rallylydnadsförening här i Finland som jobbar på att få rallylydnaden som officiell sport, som det ser ut just nu kommer grenen bli officiell 1.5.2014! Tävlingar finns tydligen redan nu på vissa ställen i landet, men inga resultat är officiella förstås.
 
http://www.rally-toko.fi/sivusto/index/tiedotteet/rally-lydnad-som-officiell-gren-i-finland-mellanrapport.html

Backande under gång

Här kommer en liten filmsnutt från inlärning av backande under gång, Teddie gick tidigare allt för långt bak under backande, men enkelt löst genom att kasta belöning framåt istället!

Tisdag och rally!

Ikväll har vi varit på näst-sista rallylydnadstillfället, superskoj tyckte Teddie! Tänk om rallylydnad kunde bli en officiell sport här också, hoppas, hoppas, skulle vara kul att tävla, så duktig som Teddie är nu! Annars så börjar det bli mer fart på hundfolket här i stan nu, FB-gruppen har utöver promenader tänkt starta upp lydnadsträningar 1-2 gånger i veckan, både tävlings- och rallylydnad, denna vecka kommer jag och en annan hundägare dra igång första träningen på torsdag, får se om vi får ihop ett gäng som kommer och tränar med oss. Och en annan hundägare drar vardags- och grundlydnadsträningar en gång i veckan, träningstillfällen som vem som helst får delta i!