Kvällspromenad!

Blev en sen kvällspromenad kring hamnen igårkväll, mötte två vänner som kom körandes också så vi stannade en stund vid hamnen och pratade, skojigt, skojigt tyckte Teddie!

Pudelbesök!

Idag hade jag hit toypudeln Lenni som skulle putsas upp lite grann, och imorgon blir det fler pudlar, 2 stycken kommer på morgonen!

Oväder pågång!

Häftigt åskväder direkt från morgonen och nu verkar det som om det skall börja igen, mullrat lite från och till hela dagen men verkar som det skall börja på riktigt nu igen då, suck. Teddie gillar inte alls åska!

Lagottobesök!

Idag hade jag en ny Lagotto här, 9 månader gamla Buster!

Ibland går det bra!

Ikväll har vi varit på Rallylydnadsträningar i grannstaden igen, denna gång gick det galant, ingen stress och han skötte sig så fint och koncentrerade sig och genomförde alla moment riktigt fint. På slutet skulle vi också testa på en annorlunda övning, alla skulle byta hundar med personen bredvid och gå en bana, trodde inte det skulle fungera med Teddie, har aldrig testat ha någon annan som tränat honom, och en rätt ung pojke som var där med sin mamma, tränaren, fick Teddie, men det gick hur bra som helst, båda två jobbade verkligen med glädje och gjorde det fint, väldigt rolig övning måste jag nog säga det var.
Stolt över min duktiga hund, som verkligen kan när han vill!

Skogstur!

Hade tänkt ta med Teddie till ett litet badställe så han skulle få svalka av sig, men hittade inte dit med bilen och hamnade in på något annat ställe. Så vi fick lov och stanna och gå en bra bit för att se om vi var på rätt väg, men nej, det var vi inte, vägen ville aldrig ta slut, så vi fick vända om igen. Däremot fanns det många små sjöar runt omkring skogsvägen så Teddie fick bada lite där istället! Väldigt högt vatten var det också, början till en vandringsled hade blivit helt översvämmad.

Det var på tiden

Österrike förbjuder Cesar Millans träningsmetoder
http://oliversson.se/osterrike-forbjuder-cesar-millans-traningmetoder/
 
Nu får man hoppas att samma sak börjar ske i flera länder också!

Söndag!

Nu har vi nyss kommit in från en timmes promenad med 7 andra hundar! Äntligen börjar det hända något här i denna lilla stad också, på eget initiativ har en tjej startat upp en grupp som skall börja ordna aktiviteter för hundägare här i staden, så idag inleddes den första hundpromenaden, skoj!

Hundvakt

Sedan i torsdags har jag tillsammans med Jimmy varit hundvakt åt kennel Ancelan, här ser ni en av deras tibetanska spaniel-tikar som låg och spanade efter att vi varit ute på en promenix!

Bichonbesök idag igen!

Idag igen blev det att klippa en Bichonhane, finns verkligen många av dem här!

Hopeanuolen Xylitolina

Teddies uppfödare har en valp kvar otingad ur X-kullen som föddes 16 maj, Hopeanuolen Xylitolina efter Hopeanuolen Bantteri Leo (HD B, ögon UA) och Hopeanuolen Kultu Kimallus (HD A/B, ögon UA), som är Teddies halvsyster.

Fotohemsida/blogg

Har fixat en fotohemsida, ta gärna en titt --> http://dbphotos.blogg.se/

Bichonbesök

Liten Bichonkille på besök imorse för att korta ner pälsen lite.

Grupputställning - Jakobstad 2013

Bilderna tagna med Sigma 70mm/f2.8 EX DG Macro

Vardagsklippt Wheaten

Idag hade jag en Wheaten på besök, oj, tänkte jag när han klev in, aldrig träffat på en så stor Wheaten förr. Men mycket trevlig hund iallafall!

Lite rallylydnad


Egna rallylydnadsskyltar

Nu har vi egna rallylydnadsskyltar också, några smarta idéer för skylthållare?

"Dagens trick" - 15

Här tränar vi lite till tävlingen vi är med i, Freestylehundars dagens trick. Det gäller att lära hunden sätta på sig halsband/sele av sig själv, jag väljer att lära in båda två.
 
Var ju på rallylydnads-kursstart igår, gick helt okej, på slutet blev han lite trött och stissig, annars mycket duktig, måste vänja honom mer med stökiga miljöer, på måndagar är det fria lydnadsträningar på klubben i stan som jag tror vi ska gå med på och även försöka på plats att träna bredvid någon grupp mellan varven andra dagar.

Trött och nyklippt.

Passade på att klippa Teddie, så lurvig han blivit igen, pälsen växer verkligen otroligt fort. Vi skall ju på kursstart i Rallylydnad ikväll i grannstaden också, då kan man ju inte se helt gräslig ut. Nu blir det snart också att vandra in till stan och hämta bilen!

Dagens trick 15 - "Sätt på dig halsbandet"

Vi är med och tävlar i Freestylehundars "Dagens trick", denna gång genom att lära hunden sätta på sig sele/halsband av sig själv.
Freestylehundars egen blogg
Facebookgruppen

Morgontrött

Detta möts man av när det är dags att stiga upp, nej tack, säger Teddie, kom tillbaka om en timme eller två!

~


Värt att tänka på..

-->  Fakta du inte visste men borde veta om veterinärfoder

Tisdag

Och såhär trött är man idag, detta möts man av när det är dags för promenad.
Här tar vädret kraftiga svängar, igår var det massvis med sol och stekande hett, idag kallt, molningt och regnigt. Ingen rallylydnad blir det idag heller, så många som inte kunde komma idag så kursstarten skjuts fram en vecka.

Tibetansk spaniel valparna

Av de söta valparna vi var och hälsade på igen nyligen finns en kvar som söker foderhem!
Klicka här

Söndag

Blev en klippning ikväll, Bichon/Pudel-blandning som behövde kortas ner.
Här är sommaren i full gång, heta dagar och massvis med sol, sommarlovet börjar imorgon och på tisdag börjar vi rallylydnadskurs!