Teddie hjälper till med tvätten.


Här ser ni ett litet trix som Teddie tycker är roligt och som gick väldigt snabbt att lära honom. Provade senare att lära honom lägga in strumporna i tvättmaskinen också och det tog inte många minuter för honom att knäcka koden.

Hopeanuolen Terho Tamminen


Tog en liten photoshoot med Teddie nyss. Och en bra bild lyckades jag få denna gång. För övrigt så var vi ju på tävlingslydnadskurs för nybörjare igår. Fick en hel del bra tips och råd om träning, så mycket enklare att träna när man vet hur man skall göra. Efter en enda gång på denna kurs har jag lärt mig mer och fått mer hjälp än vad jag fick på 2 hela kurser för en annan tränare.

Födelsedagsbarnet

Idag fyller Teddie 1 år, massa grattis vill han ha! Ett smaskigt ben har han fått i present som han just nu ligger och mumsar i sig ute på gården. Och resten av dan/kvällen kommer vi spendera på en lydnadskurs(och eventuell början till tävlingslydnad) som börjar ikväll.

Jag, oseriös? Vadå?

 


Nej till regn!

Idag har Teddie mest tagit det lungt hela dagen, slappat och sovit mest och lekt lite däremellan. Har varit sådär halvdåligt väder hela dagen och nyss började det regna precis när Teddie skulle ut på promenad. Och då blev det tvärstopp! Först gick han och lade sig på sin bädd när man tog fram kopplet och när man satt på det och skulle gå ut, ja, ni ser ju..

Trötta Teddie.

Idag har Teddie varit gåendes enda till Granqvists och hälsat på deras Lagotto Kuqi och deras nyligen hemkomna lagottovalp Toffe. Det var verkligen skojigt tyckte Teddie! Länge sen han träffat andra hundar också eftersom inte många vi känner har hundar. Och när han kom hem var han helt slut, maten åt han upp meddetsamma och därefter en lång middagslur.

Kvällsbilder & senaste nytt.

Här ovan ser ni några nytagna kvällsbilder på Teddie. Lyckades få dem tillräckligt ljusa ändå trots mörkret. Och i vår skall jag gå en kurs i hundmassage med Teddie, det skall bli roligt. Och så tror jag skall lägga upp lappar om att jag kan klippa hundar när jag har tid, får se om det blir något av det!

"Låtsasagility"

Hihihi, sååå skojigt!

Slalom och en "tunnel"

Oj, så trött man blev efteråt!

 

Idag har vi provat på lite "agility". Fixade fram lite hinder av gamla krocket pinnar, en stol och lite annat som fanns här hemma. Kanske man ändå skulle börja med agility också i framtiden? Teddie tyckte det var riktigt roligt. Han får bli en riktig allround hund för vi kommer nog prova på lite alltmöjligt.


Lätthanterad.

Lite märkliga och annorlunda bildvinklar, men de får duga.

Har kommit fram till att Teddie är en väldigt lätthanterad hund vid skötsel. När jag läser på nätet verkar det finnas en del som har stora problem att hantera sina Lagottos. Hundar som vägrar låta någon klippa klorna eller borsta igenom pälsen. Undrar hur dessa problem har uppkommit, har de aldrig tränat hunden? Själv har jag inga problem med att hantera Teddie, tandkontroll går fint, kloklippning detsamma och när jag klipper honom brukar han passa på att ta en tupplur, detsamma när jag reder ut tovor och pillar och rycker hårstrån ur öronen på honom, ibland råkar jag knipa honom ordentligt med pincetten i örat och då är det nästan jag som skriker till istället och han ger mig bara en förvånad blick, om ens det.

Lite bilder från dagen.

Äntligen en dag då det inte regnar! Har varit så hemskt tråkigt väder de senaste dagarna, så idag har vi passat på att vara utomhus mycket. Kameran följde också med förstås!


Testfilm.


Testar att lägga in en liten filmsnutt här på bloggen från när vi tränar. Särskilt snyggt går han ju inte, men vi är ju bara nybörjare ännu! :)

Snart ett år!

Snart firar vi Teddies första födelsedag, tänk vad tiden går fort! Just var han ju bara en liten skrutt. Nujust är han ca 46 cm i mankhöjd och väger 13 kg. Inte så jättemycket, men han skall ju få mera muskler ännu. Och så tycker jag att unghundar hellre får vara lite smalare än för tjocka, för höfternas skull. Visst är han stilig, min Teddie?

Söndag.

Här vilas det inte fast det är söndag, den tråkigaste dagen på hela veckan. Teddie har varit ute på en liten fotorunda och på en tur i skogen. Bilderna blev inte sådär jättebra den här gången men vi skyller på vädret, var mulet och riktigt höstaktigt när vi var ute.

Regnigt värre och Teddie testar!

Sorgligt men sant, det regnar idag också! Jag som hade tänkt ta en photoshoot i skogen med Teddie idag, men det får bli en annan dag då istället. Jag borde skaffa mig en hemmastudio för såna här tillfällen. Om någon ville sponsra mig skulle det vara fint! Iallafall så har Teddie testat Gold Glitter hästglans idag, till tovutredning. Han har börjat få lite tovor i nacken som inte vill försvinna. Nästan lite märkligt att pälsen inte tovat sig tidigare, Lagottons päls upplever jag inte alls så jobbig som en del menar. Nu har han då haft sina första tovor iallafall och blev tipsad om hästglans, tja, denna sort funkade ju sådär, lite lättare att reda ut dem än innan kanske men det var lite klottigt med en massa glitter som spred sig i pälsen. Den får 3 av 5 tassavtryck!

Objektivet är hemma och bloggen lever igen!

Idag har jag fått hem mitt objektiv och en självutlösare(fjärrkontroll) som jag beställde på samma gång. Så nu kommer bloggen hållas levande igen. Och förhoppningsvis kommer det en massa bilder på oss två imorgon ifall det är fint väder ute då.

Några busbilder

Här får ni se några nytagna busbilder i väntan på att mitt objektiv kommer hem och på ny uppdatering. Har jag tur så kommer det imorgon, annars så på fredag.