Mörkt och kallt!

Om än ingen snö så är det nu officiellt vinter! -10 grader ute och kallare ska det bli, snö har de iallafall lovat till helgen. Lyckades ju korta ner Teddie precis tills det kalla vädret kom, men nåja, han skulle ju iallafall klippas förr eller senare.

Tisdag!

Nu börjar det allt bli väldigt mörkt här, både om dagarna och kvällarna så Teddie har fått en egen reflexväst! Sen så blev det också att ställa honom på klippbordet för lite uppfräshning av pälsen, det var allt på tiden, så lurvig och långhårig han hunnit bli!

Nu börjar det hända något!

Idag har det kommit ut varsin stor artikel i både den finska och svenska tidningen här om folkets vilja om en hundrast- och träningsplats samt ev. en hundstrand. Detta har vi väntat på i många år, men staden har alltid vägrat. Nu kan de tänka sig ge ut en plats/platser men ger inga pengar, dock har det bildas en stor grupp med hundälskare från trakten som kommer ställa upp med talkokraft bara staden ger ifrån sig någon plats!

Kvällens klippning!

Och ännu en gång har jag fått hit en ny Bichon, hur många finns det här egentligen? Här har vi tiken Wilma som behövde kortas ner och fräshas upp!

Modell!


Freestyle & Rastplats

En plats i träningshallen har vi fått, fanns bara plats för oss varannan vecka, men det får ju lov att duga! Kommer åka dit och träna freestyle varannan helg, blir ju spännande, vi är de enda som håller på med den sporten där. Fick dessutom nyss reda på att det kommit upp ett nytt förslag om rastplats här i stan, den stora FBK-planen som är färdigt inhägnad och allt vill man få som hundrastgård och träningsplats. Får se om det går igenom!

Lite trix!


Söta vovven!

Idag har Bichonen Mimmi varit hit igen för att få en liten uppfräshning av pälsen, inte sådär jättestor skillnad på före och efter-bilderna, men hon hålls rätt kort och kommer hit för att klippas ofta, vilket gör att hon alltid är väldigt lättskött och lätt att klippa. Och så är hon ju ursöt också!

Spännande!

Oj så spännande! Såg nyss att Teddies uppfödare har en ny kull på gång och denna gång med Teddies kullsyster, Hopeanuolen Tytti Tattinen x Iro Del Monte Della Dea, båda med A - höfter, detta kommer bli kul att följa!
 

Urullning & bad

Idag har gossen fått pälsen lite uttunnad på ull och badad, han har allt varit lite smutsvit och smutsgul på senaste tiden, allt dags för lite uppfräschning!

Promenad med Nixon!

Idag har vi varit ute med Nixon igen! Skitkul tycker Teddie, han blir alltid lika glad när han ser Nea och Nixon komma gåendes! Har fått svar från en av tränarna här i stan, tyvärr är iaf hennes grupp lite väl stor, skall jag träna på samma gång som de kommer jag enbart ha möjlighet att vara med varannan vecka, bad henne kolla med den andra tränaren, förhoppningsvis är de inte lika många där, annars får vi väl nöja oss med varannan vecka!

Bus i vårt hus!

Okej, inte i vårt hus, men utanför iallafall! Gick och mötte upp Nea och Nixon och sen traskade vi hit för att låta vovvarna leka och busa tillsammans för första gången, det gick ju bra, de sprang runt så snön yrde, Teddie blev allt trött, han gick och lade sig direkt vi kom in!

Teddie poserar!


Pappa upp i dagen!


Trött!

Gissa vem som är trött idag? Är hemma idag, vilket resultrerar i en väldigt trött och slappande hund!

Fixa frillan!

Har nyss kommit in efter en klippning, 2 små, äldre pudlar behövde kortas och putsas till lite. Passade på och ta före och efter bild, alltid kul att se.