Nyklippt!Teddies päls hade börjat bli rätt lång och tovig igen så det var allt dags för en putsklippning!Lydnadsprojektet


I helgen skulle det ju läggas upp filmer på de deltagandes bloggar av linförigheten, men jag hann inte med det i helgen så den får komma upp nu istället. Dock är jag inte helt säker på om det ändras till nästa helg, ingen av de andra deltagarna har lagt upp filmerna ännu, men mitt bidrag får lov att komma ut nu iallafall. Mer om lydnadsprojektet finner ni hos Jenny & Kex.

Inlärning av target


Testade att lära in "tasstramps"-target ikväll med Teddie, han fattade direkt, senare skall vi utveckla det till rutan i segrarklassen(lydnadsklass 3), om vi nångång kommer så långt så vi börjar träna segrarklassen på riktigt vet jag ju inte, men kommer iallafall lära in rutan mest för skojs skull och som lite extra aktivering!

Snötroll ♥Puss ♥
Snöigt värre!Nu har vi fått massvis med snö och det bara fortsätter att snöa! De senaste dagarna har vi nog fått 20 cm mera snö om inte mer. Teddie springer runt och busar i snöhoparna på gården och stackarn blir helt insnöad, när vi kom in från en sparktur och lite bus på gården hade han sen snö upp till magen och hela nosen full!

Tips om läsvärda ting

Nu har jag lagt till en ny kategori här på min blogg - artiklar
Här kommer jag vart efter lägga upp bra och läsvärda artiklar och föreläsningar som berör lite alltmöjligt inom hundträning och hundtänk för att sprida kunskapen vidare.

Hundtänk:

Den missuppfattade dominansen
David Mech - vargforskning
Vad är det egentligen Cesar Millan göroch hur påverkar det hundarna på lång sikt?
Dr. David Mech avlivar Alfa-begreppet en gång för alla

Föreläsningar:

Hundar är inga vargar - Per Jensen

Lösning på vanliga problem:

Skvallerträning

Hundträning:

Frisignal
Freestyle
Fyra vägar till en bra kommunikation
Att träna bort aggression och rädsla utan korrigeringar

Freestyle

Vi har fått upp ögonen för freestyle och det skulle vara riktigt kul att tävla också, vet inte hur ofta det ordnas tävlingar i Freestyle här i Finland, kennelklubben har ännu inte lagt ut några tävlingsdatum men det kommer säkert, kan dock hända att de ordnas mest kring huvudstaden men blir det någon närmare tror jag vi skall anmäla oss! :)


Bollen ♥
Lydnadsprojektet

Deltar ju i ett lydnadsprojekt som är ordnat av Jenny & Kex och idag skall den första delen läggas upp på de deltagandes bloggar, så idag kommer då platsläggandet komma upp. Här är mitt lilla bidrag, tyvärr blev den här filmen av det första momentet rätt kort, men har inte riktigt haft tid att göra en ordentlig film när jag varit sjuk, men den får duga, försökte iallafall visa lite hur jag gör när jag tränar platsliggandet, brukar gå runt hunden rätt mycket, gå/springa ifrån honom och kasta saker, brukar köra med omvänt lockande också när jag tränar platsliggande.

 

För att läsa mer om lydnadsprojektet, gå in på Jennys och Kexs blogg :)


Lite störningsträning

Eftersom det är så kallt utomhus just nu, så blir det lite träning i form av allt möjligt, här störningstränar vi med ligg.


Lite träning


Ja, min hund får!Allt för ofta läser eller hör jag om hundar som inte får ha närkontakt med sina hussar/mattar, som inte får sitta eller ligga i knät, som inte får vara i sängen och som absolut inte får sitta på en själv eller fysiskt sett vara på en högre höjd än en själv, små barn som måste lyftas upp över hunden när hunden är i närheten, allt för att vara högre på den s.k "rangskalan" som inte existerar, som om hunden vore något elakt monster som försöker ta över världen.

Min hund däremot, han är just det, en hund och han får!