Duktig vovve och trasigt objektiv.

Teddie har varit väldigt duktigt de senaste dagarna, har tränat lite mera fotgående, svängar, gångartsbyte och bakåtgående. Går riktigt bra så länge han kan koncentrera sig. Förhoppningsvis kommer han kunna det längre allt efter som tiden går. Det är ju en bra nyhet iallafall, och nu kommer den dåliga.. Jag har lyckats ha sönder mitt objektiv. Såå, bloggen kommer nog stå stilla ett par dagar tills jag får hem ett nytt, attans också!


Sover på dagarna, rejsar loss på kvällarna.

Teddie har mest sovit och tagit det lugnt idag, bara korta promenader när det varit så otroligt varmt både ute och inne. Men när det hade svalnat av riktigt ordentligt och mamma och pappa kom hem, ja då blev det fart på honom minsann! Då skulle han springa runt och härja loss på gården.

Lösgående på åkern.Kvällspromenad

Teddie tycker verkligen det är skönt med lite svalare kvällar nu!

Några bilder från promenaden.


Oväder påväg.

Mörknade till riktigt ordentligt på bara några minuter när jag var ute med Teddie nyss. Och precis när vi steg in började det regna också. Får se om det smäller till nudå närsomhelst.

Usch, vad varmt!

Om det finns en dag då det verkligen är för varmt så är det den dagen idag. Vi har 29 grader inomhus och ännu varmare känns det där ute. Allra mest av oss lider nog stackars Teddie. Vi var en sväng till stan och gick bland folkmassorna idag på förmiddagen. Och det var nog nästan outhärdligt, positivt är iallafall att man redan märker förbättring efter att ha vart till stan några gånger.

Match show

 

Har just kommit hem från Match showen nu. Helt okej gick det nog ändå, vi deltog i valpklassen och gick vidare i första omgången. Men i andra omgången när det var en massa hundar med så gick det inte alls lika bra, då kunde han inte koncentrera sig. Så nu blir det mera socialisering för vår del en tid framöver. Men bättre än väntat gick det iallafall.

Utställningsträning

 

Nu verkar det ha lossnat! Har hållit på och tränat inför match showen ett litet tag nu, förut ville han antingen gå med nosen i backen eller så dra framåt. Men nu idag springer han riktigt perfekt både inomhus, utomhus och i nya miljöer.

Putsklippt

Har putsklippt Teddie lite inför match showen på söndag. Kanske inte så proffsigt men det duger iallafall, det är ju ändå ingen riktig utställning. Hm, egentligen vet jag ju inte riktigt hur det går till där heller, har aldrig deltagit i nån match show tidigare. Nå, iallafall, vad tycks om herrns nya frisyr?

Working Kelpies

Ikväll har vi varit och hälsat på en bekant som fött upp en kull med Working kelpies/Australian Stockdogs. Ojoj, vilka livliga små "troll". Bita i skosnören, springa hit, springa dit, jaga mamma, bita pappa i örat, slita i byxben... Riktiga bitande krutpaket, men söta var de iallafall! Lite ville man ju nog ta hem en.

Härligt med sommar!

Teddie tycker det är sååå härligt att få springa omkring fritt igen. Har varit flera gånger till åkern nu igen, passar på att ta med kameran varje gång. Han springer runt och njuter av friheten och jag traskar runt och fotar, så är båda nöjda och glada!

Lite bilder.
Här kommer några bilder från dagens vandring runt åkern. Någon har trampat upp en stig rakt genom åkern som vi brukade traska runt på på vintern så nu kan vi använda den på sommaren också, toppen!

Spökålder?


Jag undrar om Teddie kommit in i den där såkallade "spökåldern"? Fast den brukar väl inträffa lite tidigare, eller? Kanske han är lite senutvecklad. De senaste dagarna har han blivit rädd för en del saker. Igår var han rädd för en blomkruka som stod på gården, idag blev han rädd för en simring som låg ute på någons gård och när vi kom in stod han och skällde på en liten handduk som fallit ner på golvet. När jag lade in den tillbaka i skåpet så var allt frid och fröjd och han gick och la sig.

Nytagna bilder
Har just varit ute med Teddie i parken, hade lite godissök åt honom medans jag passade på att fota lite. Har fortfarande lite svårt med att ställa in ljuset rätt med den nya kameran, det blir ofta lite för ljusa bilder, men nåja, nog lär jag mig så småningom.

Karleby INT utställning

Hunden här till vänster blev BIR

Har varit och kollat på utställning idag i Karleby. Denna utställning skulle ju vi varit med i men anmälningstiden hade ju gått ut, så vi kommer igen nästa år istället. Många fina hundar där idag. En av våran uppfödares hundar var där också. Och om 2 veckor skall vi delta i en match show, får se hur det går då.

Soligt & varmt

Lika soligt och varmt idag igen. Har just varit ute på gården med Teddie en bra stund. Passade på att fota lite också på samma gång. Han sprang runt och lekte lite för sig själv under tiden. Och så passade han på att ta sig en tur genom blomrabatten på samma gång, ett bra gömställe kanske?


Testfilm


Testar att lägga in en liten filmsnutt.
(En trött och blöt Teddie)