God jul!

Teddie önskar God Jul! ;)

Teddie i vinterskrud


Redo för vintervädret

Idag har vi varit och köpt en vinterjacka/väst åt Teddie, lite för stor är den men det går att fixa på ett eller annat sätt, fanns bara en annan som var mindre och den var många numror mindre, så den skulle vara för liten om nån vecka. Tossor hade vi också tänkt köpa men de var slut, inte fanns det några hundtossor i den andra djurbutiken heller, väldans va de gått åt. Får hitta på nån annan lösning tills de kommer in till butikerna igen.

Nyklippt!

Idag har vi varit och klippt Teddie hos Sussy Bro. Och det gick jättebra, mycket bättre än vi trodde att det skulle gå, han stod så snällt och fint på bordet hela tiden. Så nu är han fin och snygg i pälsen igen, något kortklippt på huvudet kanske han blev, men det växer ju ut igen. Så duktig var han som stod snällt i en hel timme.


Till veterinären igen igår.

Igår åkte vi till Losvika i Nykarleby för andra vaccinationen. Teddie uppförde sig jättebra den här gången också, bättre till och med. Han satt snällt och fint i famnen medans vi väntade på att det skulle bli vår tur. Teddie brydde sig inte om sprutorna den här gången heller, precis som förra gången, veterinären varnade om att de flesta valparna brukar börja "skrika" och ha sig när de får rabiessprutan men Teddie fick inte fram ett endaste pip, han var upptagen med att mumsa i sig godismutor. Veterinären kollade tänderna nu också och konstaterade att han hade ett perfekt bett! Förra gången sade hon att om vi har tur så kan han få ett jämt bett, men att d et nog nästan skulle vara ett mirakel ifall han fick rätt bett, tja, under kan ju ske! Utställningsbanorna, här kommer vi! Kollade utställningsplatser och datum 2011 och i juli kommer det vara utställning i Kokkola, rätt länge tills dess men det var närmaste stället 2011 så då kanske Teddie får bli utställd för första gången. Hos Losvika köpte vi ett nytt foder också, Virbac. Fodret vi hade från förr verkade inte passa Teddie, och han tyckte inte om det heller så nu skall vi börja byta till Virbac istället, oj vad gott tyckte Teddie när han fick smaka lite, mums!

Tandlöse Teddie

Idag har Teddie tappat sina första tänder, fattas två framtänder. Hittar dem ingenstans så antagligen har han sväljt ner dem. Idag har han varit riktigt gosig och snäll. Mötte en svart liten Schnauzer när vi var ute idag, Teddie satte sig ner och såg lite förvånad ut när den lilla svarta hunden gnällde och hoppade och försökte dra sig fram till Teddie. Påväg hem in till huset så mötte vi också en skräpbil som skulle tömma soptunnorna. Teddie tyckte den var väldigt spännande men ändå något läskig. Allt möjligt konstigt skall man då stöta på.


Stå på bordet


Ikväll har Teddie provat på att stå på bordet och leka utställningsvovve, här har vi lillkillen som poserar. Svansen hålls i lite fel(tror jag iallafall) men det fick lov att duga så för denna gången.

Trötthet

Två trötta gossar efter Fäbodatur.

Fäboda igenIdag har vi varit ut till Fäboda med Teddie en gång till, men till en annan strand den här gången. Vid Fäboda fanns det massor av snö och mer kom det hela tiden. När vi kom ner till stranden hördes havet som brusade, märkligt nog så var inte vattnet fruset. Teddie sprang runt, nosade och plumsade i snön. Var där en bra stund och sen gick vi tillbaka till bilen, innan vi åkte hem körde vi ett varv runt stan också, helt dött. Inte en själ i stan på självständighetsdagen.

Teddie björn

Idag har Teddie gjort skäl för sitt namn, han har varit jättesnäll hela dagen. När jag kom hem från skolan gick vi till skogen, och påväg ut från skogen mötte vi en farbror med två små terriers. Teddie som annars är lite rädd för främmande hundar blev väldigt hoppig och glad och ville leka. Han tror visst att alla man möter vill leka och brassa med honom, men det ville inte dehär små söta terrierna. Lagotto verkar inte vara någon speciellt vanlig eller igenkänd ras här i närheten, farbrorn hade aldrig kunnat gissa att Teddie bara var 14 veckor, han trodde nog det var en fullvuxen en. Haft flera som frågat vad Teddie är för ras men ingen känner till Lagotton.