Mera bilder
Idag har vi det kallt här, även Teddie får lov att dra på sig lite mer kläder. Hittils klarar han kylan bra, förra året började han frysa så grymt om tassarna när det blev kallt men än så länge har han klarat sig undan från det. Försökte få tag på hundskor förra året, men de var slut i hela stan, så fick försöka med någon provisorisk lösning i form av strumpor, som inte ville hållas kvar längre stunder, någon med samma problem, hittade ni någon lösning?

Vintervovve ♥
Har nyss varit ute och tagit lite vintriga bilder av Teddie i solskenet!

Lite freestyle

Varit ute och tränat lite idag, lydnaden går framåt, nu är det bara mer störningsträning och ställande under gång som vi har kvar, ställandet har vi börjat lite grann på, men kommer ta det till sist, verkar inte bli så svårt att lära in. Här får ni också se en liten film med freestyle, tror vi skall satsa på att lägga ihop ett helt program så småningom, "buga" och "dansa" står näst på tur på inlärningslistan, någon annan som kör freestyle?


Foderfundering


"Jag känner mig bara så knasig ibland"

Skall byta foder till Teddie så småningom, har kollat lite på torrfodret First Choice, någon som känner till det och kan ge en kommentar? Bra/dåligt? Vad använder ni för foder till era hundar, hur funkar det?

Putsklippt
Idag har jag klippt Teddie lite grann, det hade börjat bildas lite tovor på benen och låren och själva pälsen behövdes nog putsas till lite också, såhär blev resultatet då, är rätt nöjd faktiskt :)

MassageSkall gå en hundmassagekurs i mars men har lånat hem en massagebok och tänkte tjuvstarta lite, kan ju vara bra att kunna något i förväg. Tror Teddie skulle må bra av massage, någon annan som sysslar med hundmassage? Vad har det gett för resultat för din hund?

Lördag!Nu har vi kommit hem från lydnadsträningarna för en stund sedan, gick nog helt bra, linförigheten och de andra momenten gick bra idag men vid inkallningen var han rätt okoncentrerad(brukar aldrig vara det annars) kanske han hade "en dålig dag", hehe. Ikväll fick han också en ny leksak, oj så skojigt, dock fick inte den stackars leksaken vara hel särskilt länge, leksakerna rivs sönder i ett nafs numera :)

Snötroll ♥"Hej på dig, kompis!"

"Hallå, jag vill ut med sparken!"

Idag har det verkligen snöat och det verkar inte sluta än på ett bra tag iallafall, Teddie har varit ute och busat runt i snön och sedan tog vi en promenad i yrvädret. Och när vi kom in hade han snöklumpar ända upp till magen, ett riktigt snötroll.

En tur med sparken


Nu har vi nyss kommit in från en sparktur, Teddie har inte sprungit bredvid en spark tidigare men det gick hur bra som helst ändå, han gillade verkligen att få springa och rusa av sig bredvid, det här lär vi göra fler gånger!

Nya bilder och ny design!
Här kommer lite nya bilder på Teddie med det nya objektivet ute i vintersnön, en dag fick vi lite sol, efterlängtad sol, nu lär det väl dröja evigheter tills den tittar fram igen. Och som ni ser har jag fixat en helt ny bloggdesign, vad tycks? :)

Ny träningsfilm


Fick lite nya råd från ett hundforum om min träning och nu har jag gjort en ny filmsnutt från lydnaden, hoppas på att det ser lite bättre ut nudå, någon som vill kommentera utförandet? :)

Pälsförändring

Teddie har börjat få bättre lockar nu när han blivit äldre, krullig kommer han aldrig bli, han har inte den typen av päls, men tidigare har han haft mycket stora vågor och inte lockar, men nu börjar de krypa fram! Annars så tycker jag han släktas sin far och hans sida av släkten, när jag såg den översta bilden slog det mig hur lik han verkar vara sin farmor till utseendet, iallafall av de få bilder jag sett.


Träningsfilm


Fixade en liten träningsfilm idag, lite långt ifrån och kvalitén är inte den bästa men, nåja. Läggandet under gång funkade utmärkt idag igen! Han tappade fokus på ett ställe under träningen, man annars är jag nöjd :)

Mera snö!

De senaste dagarna har det snöat ordentligt och mer är påväg hela tiden, wohoo, vintern kom till sist! Teddie tycker allt det är roligt att springa runt i den nya snön. Har tränat mer med bakvänt lockande och nu verkar problemet med läggande under gång vara borta, nu fattar han precis vad jag menar, underbart!


Omvänt lockande


För att få kommandon mer befästa har vi börjat med omvänt lockande, verkar vara en rätt effektiv metod och hoppas på att den kan lösa vårt problem med läggande under gång i lydnaden, hittils går det hyffsat, skall ta och träna utomhus också med mera störningar, någon annan som kör med omvänt lockande?

Utgår från denna artikel: http://www.hundid.se/Filer/inlarning%20av%20omvant%20lockande%20och%20frisignal.pdf

Hundparken!

Idag har vi varit till hundparken i Kokkola! Ett tag sedan vi varit dit nu och som ni ser har vi fått snön tillbaka nu, härligt! I Hundparken träffade Teddie en Spansk vattenhundstik, väldigt lika såg de ut, dock var tiken större. De sprang runt och busade och lekte, skojigt, skojigt, borde kanske åka dit oftare, Teddie träffar inte hundar särskilt ofta annars.