Hejochhå!

"Lagotton är en hund som hänger med på allt, inklusive läxläsning"

Dagarna flyger förbi och det börjar närma sig juletider, jippii! Igårnatt snöade det lite så nu har vi iallafall ett (väldigt)tunt snölager och massvis med hal is, uff tycker Teddie som bara halkar omkring på marken. Bara resten av snön skulle komma nångång, då blir det fart och fläkt minsann. Igår googlade jag runt lite och fann att det kommer ordnas lydnadstävlingar i Kokkola nästa år från april till november, tror minsann vi skall ta och ställa upp på vår första lydnadstävling i slutet av nästa år, är det ett realistiskt mål måntro?

 


Ett eget lydnadshinder!

Idag har vi snickrat ihop ett alldeles eget lydnadshinder, så nu kan vi träna hoppet hemma! Märkte att jag hade lärt in hoppet fel, vi har tydligen andra regler här i Finland gällande hoppet än i Sverige så nu blir det att träna på ett annat sätt, men det verkar inte bli några problem, Teddie fattade vinken direkt!


Lite gymnastik!

Kom på en liten annorlunda bakbenskontroll-övning, här gäller det att ha koll på sina ben, något som Teddie kan behöva lära sig, de har tendens till att fara lite hit och dit ibland :p

Annars så flyter det på som vanligt, snön har smält bort så får se om det blir någon vinter alls i år, våra dragplaner kanske får sättas på hyllan. Men vi skall iallafall ta och försöka oss på att börja med spårning, det borde ju vara något som skulle kunna passa Teddie perfekt!


I väntan på julen

Nu har den första snön kommit och temperaturen faller, julstämningen kommer krypandes och Teddie väntar med spänning! Kommer det finnas några paket åt honom under granen i år måntro?


Utökat agilitybanan

Idag har jag utökat den hemmafixade agilitybanan med "däcket", skojsigt tycker Teddie!

Teddie spelar död


Busen ♥


Perfekta höfter!

Hipp hipp hurra! Teddie har idag varit på höftröntgen och han har antingen A eller A/B höfter, skiljde pyttelitet mellan A och B på den andra men den ena är iallafall helt A. Egentligen skulle han ögonlysas också men det kommer först bli i april då en ögonspecialist är på plats hos veterinären.


Imorgon bär det av till veterinären för höftröntgen och ögonlysning, vi håller tummarna för att det blir fina resultat, höftresultaten är bra i släkten och två kullsyskon har fått A-höfter, man får hoppas på det bästa nudå!


Lydnadsklass 1


Här kommer en liten träningsfilm från dagens lydnadsträning, lite fel här och där men det berodde nog mest på mig själv, efter att jag lagt undan kameran gick allting perfekt istället. Dagens träning fick mig att känna att vi nångång kommer att tävla! Har börjat lite smått med apporten, han är inte så jätte föremålsintresserad så får se hur det går.

Tittut!

Lite balansövning är alltid bra!

Tillputsning

Öronen växer som gräs och Teddie hade börjat se väldigt oproportionerlig ut så tog och klippte ner öronen lite samt öronryckning och kloklippning, så nu är gossen fin igen!

 


Mera utställningsträning

Idag har vi varit ute på åkern och utställningstränat lite grann. Gick väl helt okej, dock var det kanske inte så smart att träna på ett jordigt ställe med högt gräs och massa dofter så att han gärna ville gå med nosen i backen, men det gick ju helt okej ändå :)


Utställningsträning!

Ikväll har vi utställningstränat lite grann, igår upptäckte jag att de hade lagt upp på Finska kennelklubbens hemsida att en hundutställning kommer ordnas i Vasa i april 2012. Tror vi skall anmäla oss till den och så blir det ju en utställning i Kokkola i juli 2012, så går allt som det ska så blir det 2 utställningar för oss nästa sommar. Så nu skall vi börja utställningsträna ordentligt.


Det vackraste

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover..


Trött och busig

Såhär brukar det låta när Teddie ahr kommit in från promenad och är trött och busar lite innan han somnar. Låter det bekant? ;)


Teddie säger gonatt!

Efter en upplevelserik dag är gossen trött och har somnat sött. En timmes lydnadspass på klubben på eftermiddagen, ett lyckat sådant och på kvällen fick vi gäster, oj så skojigt tyckte Teddie. Och näst på tur väntar morgondagens äventyr!


Freestyle


Här kommer en liten freestyle film jag fixade nyss, kvalitén blev av någon anledning lite misslyckad och ljudet är efter, men det får lov att vara så nu bara, vad tycks? :)

Nya bilder!


Kameran är tillbaka!

Wohoo, min kamera kom hem idag! Så nu blir det mera fotografering, bloggning och filmning!