Skönt med svala kvällar!

Har suttit ute med Teddie en stund, skönt när det blivit lite svalare. Trist bara att vi har en så förfärligt massa mygg här på Boberget. Hade tänkt ta ett träningspass ikväll vid planen, men så hade jag förståss glömt myggsprayen och blev helt uppäten. Måste komma ihåg den tills nästa gång. Det om det. Som det ser ut nu så åker vi nog ändå till Kennelträffen denna månad, yippii!

Apportering

Teddie har hittat en ny favoritsport. Har testat lite apportering för skojs skull, leksaksapportering här hemma. Jätte roligt tyckte Teddie, han gör nästan vad som helst för att få hämta sin leksak, så nu har jag hittat en ny belöning vid t.ex. fotgående. Kanske skall ta och inskaffa en äkta apportbock och börja träna på riktigt!

En riktig vattenhund!

Har varit ner till stranden med Teddie idag. Han sprang rakt ner till vattnet och lade sig ner och svalkade sig. Och sen simmade han ut i vattnet och hoppade runt, oj, vad han älskar vatten!

Sommaren är tillbaka!

Idag har vi det varmt och soligt igen i lilla Jeppis, skönt tycker jag, för varmt tycker dock Teddie. Kanske man skulle ta och skaffa en liten pool att ha på gården åt honom. Det skulle han nog verkligen gilla!

En äkta tryffelhund!

Synd bara att vi inte har nån tryffel här i närheten, får nog träna honom till kantarell-hund istället!

~ Hopeanuolen Terho TamminenLydnadsklass 1, nästa!

Hittat ett nytt ställe här i närheten att träna på idag, inte mycket störningar och egentligen ingen annan som vistas där på samma gång, perfekt som träningsplan. Och så skall jag anmäla oss till en till vardagslydnadskurs hos tjänstehundssektionen och sen skall vi börja med tävlingslydnad!

Utställning.

Hade tänkt anmäla Teddie till en utställning i Kokkola nästa månad, men var ju allt för sent ute, anmälningstiden hade gått ut i maj. Så nu får vi väl lov att delta i en massa Match Shows tills nästa år då istället.

~ Fotomodell


Lite fler bilder med den nya kameran :)

Goddag!


Min nya kamera har kommit(Canon EOS 500D) så nu kommer Teddie få stå som modell för en massa bilder framöver! Här kommer en bild från dagens fotografering :)

Myggorna är elaka!

När det nu en gång är fint väder ute och riktigt varmt så kan man inte ligga ute och sola eller nåt, man blir uppäten direkt! Överallt är de och så många! Fy för myggorna!Ett uppfriskande dopp.


Blev att åka till stranden ännu en gång, så otroligt varmt att man inte orkar någonting. Runt 30 grader har det varit hela dagen. Nu får det faktiskt lov att bli en aning svalare!

Fäboda

Telefonkvalité, men den får lov att duga.
Var till Fäboda ikväll igen med Teddie. Lika badglad som förra gången. Han sprang ner i vattnet, upp på stranden, en sväng runt klipporna och ner i vattnet igen. Så roligt att bada!

Teddie gillar inte värmen

Ojoj, vad vi har fått det varmt här i lilla Jeppis nu. Klippte ner Teddie igår, men lika varmt har han ändå. Igår  ville han inte alls vara utomhus, bara sprang till dörren och ville in igen. Och lika varmt om inte varmare kommer det bli idag också.

Vattenhunden TeddieIdag har Teddie tagit sin första simtur. Utan att vi hann blinka sprang han ner till vattnet vid Fäboda och hoppade i. Oj så roligt! Teddie älskade verkligen vattnet, han ville bara tillbaka till dit hela tiden. I sommar blir det mycket simning!

Sommar!

Nu kan sommarlovet börja!

Lagotton blev en pudelTeddie får ju örondroppar mot öroninflammationen(som håller på att gå över nu) och dropparna har runnit ut lite ur öronen och kladdat ihop sig och bildat tovor i pälsen utanför öronen. Detta uppptäckte jag ikväll och fick lov att klippa bort varsin tovboll på vardera sida om huvudet. POFF, och Lagotton förvandlades till en pudel!