Söndagsbus

Idag har vi varit på en tur till stan och vandrat runt, upptäckt och undersökt alla blommor i skolparken, klättrat runt på stenblocken bland alla växter, nästan plaskat lite i dammen där och gått mitt i stan också. Och nu blir det också en promenad med Kleinspitz valpen/unghunden Simba. Teddie börjar bli lite mer långhårig och lagottolik nu, brukar inte låta pälsen bli så lång, men med det nya fodret har pälsen hållits i bättre skick, har tunnat ut ullen ett varv, får se hur pass "långhårig" man lyckas hålla honom utan att det börjar tova sig!

Bustroll!

Liten filmsnutt på en busig Teddie :)
 
Teddie skulle verkligen vilja ha några lekkompisar, märks ganska tydligt på honom, lite dåligt med sånt just nu. Önskar det skulle finnas hundträffar/promenader och såklart lagottoträffar här, skulle verkligen vara roligt.

Old style picture

Regnigt värre här idag, har passat på att ändra om bloggdesignen, sommaren är förbi och det börjar alltmer kännas som höst, så bloggen behövde en mer höstig look. Vad tycks?

Friseringsfunderingar

Har konstaterat att det finns väldigt många Bichons i närheten, det är oftast just dessa som kommer hit för klippning, idag hade jag en igen. En liten lurvboll som behövde en rejäl klippning, passade på att ta före- och efter bilder denna gång också. Teddie skulle också behövas putsas till lite snart, han börjar också bli lite lurvig och mer långhårig, han funkar bäst i kort.

Teddie i motljus!

Slutat tidigt idag och vi har hunnit ut på en skogspromenad, passade på att fota lite grann också, tog lite motljus bilder på Teddie!

Åh, måste bara visa!

Fotat av Hannele Törmänen
 
De är ju bara för söta! Teddies mamma har fått valpar för fösta gången efter Teddies kull, vilka söta småttingar, kanske någon av dem får ett hem hitåt i trakterna?

Promenad på åkern!


Burlekar

Testat på burlekar för första gången idag, några gånger ville han in i buren istället för att träna och väl där inne ville han knappt ut emellanåt, haha, det här kommer nog bli bra.

Dagens inköp - Canvasbur (+ annat på köpet!)

Idag har vi införskaffat en Canvasbur, åkte till försäljaren och provade den, Xl passade bra. Väldigt förmånligt jämfört med djurbutiken i stan, fick även med en matta till buren som man på andra ställen måste köpa skilt. På köpet fick vi även med en provpåse av "försäljarens" foder, dock har vi ju redan börjat med ett bra foder som passar Teddie riktigt bra, så detta blir att använda som godis. Nu har han ett eget litet mysigt kryp in och vi har ett hjälpmedel i träningen, dags att börja med burlekar!

Morgonpromenad

Imorse gick vi en tur kring åkrarna här i närheten, så fint väder idag så passade på att fota lite grann. En del andra som var ute och traskade runt med sina hundar där också, mötte flera Goldens, verkar finnas rätt många såna här. Teddie är rätt trött idag, väldigt aktiv dag igår, både Match show och andra aktiviteter, på kvällen gick vi också en promenad tillsammans med Robban, Nea och hennes Puli Nixon.

Match show!

Idag har vi deltagit i en Match show som ordnades alldeles i närheten. Traskade dit tidigt imorse, då var det knappt några hundar där än, fick startnummer 2. Senare började det dyka upp fler och fler. Tävlandet gick nog helt okej, blev själv så nervös så han blev lite stressig under första omgången. Tror vi ska ta och införskaffa en canvasbur och börja med burlekar för att få en bättre på och av knapp! Andra omgången gick det bättre och vi kom på en tredje plats. Första gången vi blivit prisplacerade iallafall, priset innehöll en mycket uppskattad leksak, lite ben och andra småsaker!

Agility!

Kort klipp från när vi tränar lite agility hemma, lite snabba tag mellan varven så man knappt hinner med, haha.

Söndag!

Idag har vi varit gåendes enda till Kråkholmsplanen för att träna, det tog ungefär en timme innan vi var framme, väl där tränade vi freestyle. Hann hålla på en stund innan massa annat folk kom dit och skulle träna agility, blev rätt trångt efter en stund så då lämnade vi planen. Nu är vi hemma igen och Teddie sover som en stock!

Torsdagskväll!


Ny sele & vaccinering!

Teddie var i "akut" behov av en ny sele men utbudet här i stan är verkligen dåligt, till sist hittade vi en sele i rätt storlek och i den modell som vi sökte, inte så snygg kanske, men den får duga tillsvidare! Idag har han också varit till veterinären för vaccinering, till en ny veterinär denna gång som finns lite närmare, fint skötte han sig ändå, lite jobbigt tyckte han nog själva vaccineringen var men det gick, denna veterinär hade börjat med ett nytt slags kennelhostavaccin som främst bara finns i södra Finland än så länge, detta är starkare och effektivare och skulle ges med slang genom näsan! Så idag blir det ingen agilityträning, de närmaste dagarna, eller iallafall idag ska han inte anstränga sig alltför mycket.

Klippning!

Tog och klippte Teddie idag, han började bli så långhårig. Snäll och lugn var han som vanligt så det gick snabbt, klippte honom rätt kort som jag brukar, så enkelt att hålla pälsen i skick när de är mer "korthåriga". Här nedanför kommer också ett kort klipp, testade filma lite snabbt medan jag klippte.

Inlärning av vippbrädan

Vi har börjat med grunderna för vippbrädan, går bra och snabbt framåt, dags att börja öka svårighetsgraden så småningom!

Sömntuta!


Regnvädret fortsätter, idag lär det bli en slappdag!