Varma dagar!

Vi har det väldigt hett här nu, igår var det riktigt varmt och likaså idag, runt 30 grader, även i skuggan, kvavt och outhärdligt, blir inga långpromenader idag. Har klippt Teddie lite kortare igen, håller honom rätt kort nu, lättare för honom i värmen och även bra för hans päls. Värmen klarar han rätt bra iallafall, bättre än förra sommaren, då var han mest "död" hela tiden.
 
Hur klarar era hundar värmen?

Massvis med fåglar och en liten Teddie!


Onsdagsmys!


Ute på åkern!

Nu har vi just kommit in från en tur på åkern. Teddie fick springa runt på på åkrarna och rejsa av sig och busa runt. Gick förbi hästarna som de placerat ut i en beteshage där också, de blev nyfikna och ville fram när vi kom förbi.

Kvällsbus!


Trötter ♥

Idag är Teddie väldigt trött, ligger mest inne och slappar. Verkar finnas en hel del fästingar nu, hittade en fästing på honom för någon dag sedan, Exspotets verkan måste ha börjat gå ur, tidigare har han aldrig haft några fästingar, lade på nya droppar men idag hittade vi en riktigt stor en som hade börjat blöda, usch! Borde nog ha lagt på nya droppar tidigare!

Freestyle

Håller på och letar en låt till freestylen, upptäckte idag att det visst ordnas tävlingar i freestyle här i Finland. Verkar dock vara olika föreningar/grupper som ordnar dem och mest i huvudstadstrakten, så lär inte bli något tävlande på ett tag, men kanske det kommer ordnas kurser lite närmare så småningom. Träna på egen hand kan vi iallafall göra.

Sommardagar!

Nu har vi det lite mer somrigt här igen, inte så jättehett men det är soligt iallafall. Jakobsdagar är i full gång här och har gått eller cyklat in en stund varje dag till stan nu, mycket liv och rörelse där, bra miljöträning. Idag får vi se vad som händer, Match Show för hundar vid Gamla hamn ikväll, kanske går dit med Teddie och kollar en stund, tror inte vi hinner vara med och delta. Annars så har jag nyss klippt en liten lagottovalp idag, en riktig liten söting, börjar dyka upp lite fler lagottos här i trakterna nu!

Foderbyte

Har börjat misstänka att Teddie eventuellt kan ha någon allergi eller är lite överkänslig så nu blir det att testa på ett foderbyte för att se om det kan ha någon effekt. Utbudet av foder är inte så stort här, men Brit Care har de iallafall som verkar vara ett bra foder, nu blir det lamm&ris sorten som sägs vara bra för känsliga hundar. Spannmålsfritt förutom riset och fritt från ingredienser som brukar kunna ge upphov till allergier som finns i många andra foder.
 
Vad äter era hundar och är ni nöjda?

Bustroll!

Det dåliga vädret fortsätter, här busar gossen lite efter att ha varit ute i regnet. Inatt hade vi sommarens första åskväder här, åska, muller och blixtrande. Teddie blev lite överrumplad över det plötsliga blixtrandet och sprang in i bastun och "tog skydd" under bastupallen. Lite muttrande hördes en stund innan han sen somnade om.

Cykeltur

Har nyss varit ute på en liten cykeltur med Teddie, har börjat testa på cyklandet nu, riktigt skojigt, för både mig och honom! Borde försöka få tag på en springer!
 
Cyklar ni med era hundar? Och hur ofta/länge isåfall?

Lördag!

Nu har vi det verkligen hett här, över 25 grader utomhus varje dag i skuggan de senaste dagarna och 28-29 grader inomhus när det är som värst, puh! Teddie klarar värmen relativt bra iallafall, värre är det med mig! Passade på att klippa honom ännu kortare idag, kan behövas nu när det är så varmt och pälsen hans växer ju verkligen i rasande fart, den hade redan hunnit bli längre och tova sig på vissa ställen. Nöjd med resultatet blev jag iallafall!

Torsdag!

Idag har vi verkligen haft det varmt här, under förmiddagen var det 25 grader i skuggan och rätt vindstilla. Tog med Teddie och vandrade ner till Björnvikens sandgropar för att simma, denna gång passade även jag på att ta mig ett dopp, riktigt varmt vatten där idag! En del folk där idag, även andra som var och simmade med sina hundar. Fäbodavägensstall var där med en lägergrupp och simmade och senare kom de även dit med hästarna, Teddie var något skeptisk, han tyckte nog inte hästarna passade in på badområdet!

Lagotton i sitt rätta element


Idag har vi det väldigt varmt här, rätt tung men samtidigt fuktig luft, som tur är blåser det lite så man inte förgås. Gick ner med Teddie till sjöpottarna i Björnviken idag så han skulle få svalka av sig, det var verkligen omtyckt! Synd att jag inte tog med mina egna badkläder, det hade varit härligt att själv också hoppa i! Passade på att ta med mig kameran och fick några somriga badbilder iallafall!