Hallå!

Idag har Teddie varit väldigt busig, vilket resulterade i att han nu sover som en stock. Sandra kom på besök idag, jätteroligt, svansen flög fram och tillbaka på Teddie hela tiden. När lillgossen vaknat skall vi gå till skogen som han älskar. Har anmält oss till en valpkurs i Nykarleby idag också, som startar vecka 2. Fanns inga kurser i närheten nu när det blir vinter, så närmsta var i Nykarleby med Hundkonsulten Tanja Eriksson, det skall bli roligt!

Teddie med sina syskon.


Kom på att jag hade en bild av alla ur T-kullen som uppfödaren skickat. Här är Teddie samt alla hans syskon, men för att vara ärlig så vet jag in te riktigt vilken som är Teddie på bilden, alla ser så lika ut. Men jag gissar på någon av de två längre bak i mitten. Så söta de är allihopa!

:)


Igår var Teddie jätte snäll heeela dagen! Sov ända till klockan 8 gjorde han också. På dagen nångång åket vi till Nykarleby för att kolla in ett ställe i Sorvist där de skall ha valpkurs i januari, förhoppningsvis slipper vi med på kursen, blir en liten bit att åka, men finns inga kurser här i närheten just nu. Sen gick vi en sväng i centrum av Nykarleby, och så bar det av hemåt igen. Och resten av kvällen var han riktigt duktig.

fäbodaIdag har Teddie varit till Lillsand i Fäboda en sväng. Wow, var Teddies ord, fantastiskt med så stort område att springa runt på och upptäcka nya saker. Och snö är så roligt, Teddie kan aldrig få nog av att plumsa i snön! På vägen hem sov han hela tiden, vilket han också gjorde på vägen dit, Teddie har inget att emot att åka bil längre.

Till veterinären

Var till veterinären igår med Teddie för vaccinering och tandkontroll, han uppförde sig jätte bra fast vi var tvugna att vänta så länge på att det skulle bli vår tur. Så blev det vår tur efter ca 20 minuter, Teddie blev mutad med lite godis från veterinären och han lade inte ens märke till att han blev vaccinerad, mat är nog det ända som betyder något för Teddie tror jag. Veterinären konstaterade också att Teddie har underbett, lite synd, nu får vi ta och glömma utställningstankarna. Nåja, livet går vidare.

Teddie :)Lite nya bilder på Teddie :)

Söt.<3

Liten sötsak i snön<3

Agility


(Gammal bild)
Var och kollade på agility i Tellushallen imorse, massor av glada, nervösa och ivriga hundar där. Så roligt agility verkar, något jag och Teddie kommer börja med i framtiden! Idag har Teddie varit väldigt lugn och snäll på dagen iallafall, ikväll kom Sandra och hälsade på och han blev jätte ivrig, hoppig och bitig. Men han bits iallafall inte lika mycket som förut. Och nu ligger han och sover under köksbordet, så sött så.

Tagen på bar gärning!

Men frusna, döda blommor är ju goda! Teddie skall då alltid tugga på sånt som han nog innerst inne vet att är förbjudet. Annars har han varit en rätt så snäll pojke idag, inte bitits alls. Varit ute och lekt i snön idag igen, fortfarande lika kul tycker Teddie. Gick ett varv runt kvarteret på eftermiddagen, Teddie fick syn på två små flickor som byggde en snölykta, läskigt! Men sen fick han syn på en grävmaskin längre bort och det var minsann intressant. Och nu springer lillkillen runt här inne och är på bushumör, får se vad som händer här näst.

Snötrollet Teddie!Idag har vi fått massor med snö, jättekul tycker Teddie! Han har sprungit runt och busat i snön tills han nästan blev till en ända snöklimp själv. Melinda, Linda och Senny var och hälsade på idag, Teddie tycker om att träffa nya människor. Inomhus har han sovit rätt mycket idag, tröttsamt att busa i snömassorna. Trots kylan och alla snöklimpar som fastnar, tror jag nog vintern blir Teddies favorit årstid!

Hej på dig

Kom just in från lite utomhuslek och Teddie ligger nu på golvet och sover. Idag har han varit väldigt pigg, ja lite för pigg. Troligen pågrund av allt slöande igår. För idag är minsann energiknippet tillbaka. Försökte ta lite bilder på busen utomhus, men han bara sprang runt på bakgården i full fart så det blev inga bilder, förutom den här, när han minsann ville äta upp kameran, en liten nyfiken en är det vi har.

Den första snön!


Några dagar i oktober hade vi massor av snö. Och snön var verkligen uppskattad av Teddie, som sprang runt, runt och lekte. På bilden ovan har vi snygga snötrollet Teddie som poserar.

Utomhus


Att vara utomhus är något av det bästa som finns tycker Teddie. Att springa runt på tomten i racerfart är roligt, en snabb och kvick liten kille är det vi fått. Och att gräva upp tomten är en annan rolig sysselsättning som dock inte de övriga familjemedlemmarna är särskilt förtjusta i. Och när man är utomhus kan man stöta på andra djur också, katter är intressanta men främmande hundar är lite skrämmande tycker Teddie.

Nya hemmet


Kvällen när vi kom hem tyckte Teddie var hemsk, han höll på och hoppa mot dörren i evigheter, han ville hem tillbaka till kenneln. Han gnällde, ylade och hoppade på tills han blev alldeles slut och föll ihop och somnade på golvet. Men natten klarade han sig egenom utan allt för mycket gnäll.

Fireblaze L'Angelo Dal Nord

"Hector"
Meriter:
Cert, Cacib, BIM
Mentalbeskriven

En glad öppen och arbetsvillig hane. Vit/orange färgad. Till utseendet är Teddie mer lik sin pappa.

Född: 17.04.2006
e. Flaxstam's Cz Domino Di Caio HD B
u.
Hesiodos Sacha Bella HD A
HD B

Hopeanuolen Nuudeli

"Nuudeli"
Meriter:
Reserv-cert, Cert, BIR

Nuudeli är vit med orangea fläckar och är en pigg och energisk hund som älskar att springa och arbeta. Det märks tydligt vem Teddie släktas efter :)

Född: 30.09.2007
e. Ernestoespresso HD B/A
u. Tosca HD B
HD A/A
BFJE: Normal

Till hopeanuolen kennel efter valpDen 16:onde oktober åkte vi till Revonlahti och till Hopeanuolen kennel för att hämta hem Hopeanuolen Terho Tamminen, "Teddie". Bilderna föreställer Teddie & Toldo och på den ena, en Coton de tuléar i bakgrunden.

Teddie 6 veckor gammal


En bild som uppfödaren tagit av Teddie när han var 6 veckor gammal.

Teddie & syskon 3 veckor gamlaBilder från när vi var och hälsade på till Hopeanuoelen kennel när valparna var kring 3 veckor gamla.