Andis AGC 2-speed

Fått hem min nya klippmaskin alldeles nyss. Testade den bara lite snabbt på Teddies tassar, men den verkar lovande! Bekväm och lätt för en hundklippmaskin, skulle absolut inte kunnat haft någon större och tyngre typ av maskin. Och speciellt tystheten var viktig, väldigt tystgående. Fick med 10:ans skär så maskinen kommer först användas på riktigt vid nästa pudelklippning, ifall jag inte får tag på ett annat/några andra skär tills dess. Väldigt snabb leveranstid också, tog bara 1 dag!

Början på "skäms"

Här ser ni inlärning av tricket "skäms", han fattar vad han skall göra men har lite svårigheter med att hålla kvar tassen en längre stund, någon som har några bra idéer/tips?

Söndag!

Ikväll har vi varit ute på en lite längre sparktur, härligt väder idag också, båda två var rätt trötta när vi kom tillbaks. Annars så har jag beställt efter en klippmaskin, märkte att jag nog allt behöver en till min verksamhet ändå, fanns inte att få tag på en ordentlig en i någon djurbutik i närheten så fick lov att beställa efter en, det blir en Andis AGC 2-speed!

Fixa frillan!

Idag hade jag en riktig liten lurvtott på besök, blev rätt stor skillnad efteråt! En dvärgpudelkille på hela 8 år klippt i "teddyfrisyr".

Ute i det fina vädret!


Dagens fynd!

Fyndade till min verksamhet idag på dagen, hade fått nys om att en frisörsalong säljer bort en del begagnad utrustning, fick en sadelstol mycket förmånligt, lite dammig och nån liten rispa i lädret, men med enkla medel kommer den bli fräsch pånytt, nu slipper jag ev. ryggont!

Snygg Teddie!


Spring vid Fäboda!


Lite nya bilder!


Hundsim!

Ikväll har vi testat på simning för första gången! Lite ovant till först, men sen gick det riktigt bra! Fönad blev Teddie för första gången också, det var också lite spännande, men vande sig vid det gjorde han också.

Onsdag!

Har nyss kommit in från en promenad och ikväll blir det att prova på simning för första gången vid det nya hundcentret, spännande!


Viktigt, viktigt!

http://www.koirangeenit.fi/in-english/projects/behavioral-studies/sound-sensitivity/

Nytt trick på gång!

Håller just nu på med tricket "Marschera", går bra med höger tass, men just vänster tass är inte lika säker ännu, kanske hundar också är vänster- eller högerhänta, man märker att han har bättre koordination i höger sida än i den tvänstra.
 

Valpnytt!

Ur Teddies mors senaste kull finns det en valp(4,5 månader) som behöver ett nytt hem, en pigg och trevlig hane, modern har A-höfter, fadern B-höfter. För mera info och för kontakt med ägaren kan man kontakta Hopeanuolen kennel. Teddies kullsyster fick ju även valpar precis till jul, och här se ni också bilder tagna för en liten tid sen, här på två av de små liven! Sammanlagt blev det 4 valpar, 1 tik och resten hanar, 1 hanvalp är fortfarande ledig. Spännande!

Första Pudeln för i år!

Här har vi mellanpudel-tiken Lady som behövde en ordentlig klippning!

Lillbusen


Trimbordet

Trimbordet kom ju igår och såhär ser det ut! Höj- och sänkbart och ihopvikbart, även en höj- och sänkbar samt flyttbar "koppelställning", riktigt fint! Något i stil med detta kommer utrymmet börja se ut sedan, till våren ska det ju målas om i någon ljus färg, troligen i nån typ av vit nyans, något annat fint skynke skall troligen sättas upp också.

Lite uppdatering

Bild med gammal kamera
Uppdateringen går lite segt just nu, har gäster dessa dagar, trimbordet och ställningen har iallafall kommit idag så bilder borde dyka upp imorgon! Har fixat en ny verktygslåda och skall försöka få tag på det sista jag behöver imorgon, sen kan jag börja ta emot fler kunder.