Filuren ♥


Regn, regn och mera regn!

Idag vräker regnet ner riktigt ordenligt, har väl i stort sett hållit på hela dagen. Var ute och plaskade på 1 timme i regnet på eftermiddagen, lite jobbigt tyckte Teddie och nu är det ännu värre, det regnar så hårt mellan varven så man tror det ska gå genom taket, usch då. Vi lär få vänta en bra stund innan man kan gå ut igen.

Snyggingen!


Hopeanuolen Terho Tamminen, 2 år!!

Hipp hipp hurra, får vi säga idag för hela T-kullen, redan 2 år, ja tänka sig vad tiden går fort!

Busen ♥

Imorgon blir vår lilla skrutt hela 2 år!

Mera agility!

Var på den andra agilitylektionen igår, skojigt, även Teddie verkade tycka det var riktigt roligt. Vi var bara två stycken denna gång så vi hann träna mer, började lägga grunderna för bommen och balansen. Tror allt vi ska ta och bygga en egen liten bom här hemma att träna på.

Teddie och kaninen!


Hett ute, hett inne!

Usch, nu har vi det verkligen hett här, både ute och inne! Har nyss varit ute på en promenad i det stekande vädret, till sist blev det bara ett enda flåsande och tunga steg, för båda två skulle jag kunna säga. Som alltid, när sommarlovet tagit slut börjar sommaren på riktigt.

Hemma från första agilitylektionen!

Nu är vi just hemkomna från den första agilitylektionen. Endast små grupper åt gången och mer individuell träning, verkar riktigt bra som start på agilitytränandet. Denna gång var det inte så mycket fokus på just agility utan mer allmänna grunder. Tränaren tyckte Teddie verkade väldigt trevlig och lovande, kändes ju bra! När vi kom hem hade vi också besök av en bekant med sin lilla taxvalp. Vilken liten energiklick, Teddie skulle nog gärna brassat på men storleksskillnaderna är väl lite väl stora så de fick busa lite under kontrollerade former. Teddie var nog så slut efter agilitylektionen, cyklat hade vi gjort tidigare på dagen också, så han inte ens orkade säga ifrån när den livliga valpen skulle bita i både nos, öron och skägg, eller så kanske han bara är väldigt snäll och tolererande, vilken dag iallafall!

Måndag!


Agilitylektioner

Intagningarna till klubbens agilitykurser har redan varit för denna gång, men vi kommer hamna högt upp för intagning till behörighetstest nästa gång! Istället har jag fått tag på en tränare och anmält mig, som håller lektioner i agility som man kan gå med på när det passar för en, med start redan nästa vecka!

Mera agility & freestyle

Tränat lite mer agility, Teddie gillar det verkligen, kanske man borde försöka gå någon kurs ändå! Har även fortsatt på bugandet och så småningom är det på plats, det ska vara avslutningsmomentet på vårt freestylenummer!

Agility & freestyle


Slödag!

Idag är det en riktig slödag, regnet har vräkt ner precis hela dagen, varken Teddie eller någon annan har motivation till något annat än slappande och några promenader emellanåt. Hela förmiddagen och dagen sov han sig igenom, fy för regn!

Lite bilder!


Mobilbilder

Har varit och traskat i skogen idag, massvis med blåbär fanns det där, Teddie blev jätteförtjust och började plocka åt sig och mumsa i sig av de goda bären! Han älskar bär, smultronen från de få buskarna vi har här hemma är slut för länge sen!
 
Är din hund också en bärälskare?

Springer!

Har nyss kommit in från en cykeltur i det fina vädret med Teddie, har äntligen fått tag på en Springer! Lite ovant i början men nu efter några gångers cykling går det allt bättre och bättre, smidig grej för cykling med hund!

Kantarellsök!

Har börjat komma in lite kantareller i butikerna nu så Teddie kan börja inlärningen av kantarellsök! Han tycker det är jätteroligt, testade lite smått här inne imorse och nu har vi lagt på en sittmarkering på svampen. Det här kommer bli skoj!

Tandborstning!

Har införskaffat tandborste och tandkräm till Teddie, verkar som om lite tandborstning skulle vara bra för hans tänder och tandkött. Vet inte om jag inbillar mig, men tycker mig se ett litet resultat redan.
 
Borstar du tänderna på din(a) hund(ar)?